Auditori Barradas
Veure tota la programació
Programació > Temporada set - des 2019 > Música

Ian Gibson & Luís Santana

Cantando lo que se pierde


Lloc: Auditori

15/11/2019 20:30 h
comprar entrades


Preus: 16,00 €

Sinopsi:

“Desgranar la vida de Machado en un ejercicio intenso y ágil”

 

Ian Gibson, reconegut hispanista en l’àmbit internacional, aborda en aquest emocionant i càlid homenatge dels últims i turmentosos anys de la vida d'Antonio Machado en un preciós recital al costat del pianista Antonio López i el baríton Lluís Santana. 

Coincidint amb el vuitantè aniversari de la seva mort, Gibson ens apropa a una de les nombroses tragèdies que va deixar la Guerra Civil. Assistirem esglaiats a l'esquinçament interior de Machado, a la seva fugida per la frontera amb la seva mare i a la seva mort  poques setmanes després, amb tan sols 64 anys. Aquesta és la història d'un dels intel·lectuals espanyols més admirats i llegits, les restes del qual encara reposen en territori francès.

Com sempre, tan apassionat com ben documentat, Gibson retrata totes les cares d'Antonio Machado, poeta en temps de guerra. Antonio Machado (1875-1938) és un dels escriptors espanyols més llegits i estimats de tots els temps. Però quina és la seva història? Com es va forjar el caràcter i la personalitat d'aquesta figura cabdal de la nostra literatura?

En aquest concert / conferència en què es projecten imatges de la seva vida i obra escoltarem a més una selecció de cançons de compositors que han escrit sobre Machado interpretades magistralment per Santana, considerat un dels millors barítons del panorama nacional, que s'intercalen amb la narració de Gibson conformant un espectacle únic.

 

Ian Gibson – Intèrpret

Luis Santana – Baríton

Antonio López – Piano