Auditori Barradas
Veure tota la programació
Programació > Temporada Gener - Maig 2018 > Audiovisuals

Documental: La Chana

PREMI GAUDÍ MILLOR DOCUMENTAL 2018


Lloc: Auditori

15/03/2018 19:00 h
 


Preus: gratuït

Sinopsi:

Ballarina autodidacta, Antonia Santiago Amador, coneguda com La Chana, té 67 anys i viu una vida tranquil·la a Catalunya. Des dels anys 60 i fins als 80,  va ser una de les estrelles més grans del món del flamenc, sorprenent amb el seu estil innovador, velocitat i l'ús inventiu del ritme. Peter Sellers, amb qui apareix en "The Bobo" (1967), la va convidar a Hollywood. Tot d'una, en el pic de la seva carrera, va desaparèixer d'escena.

Dècades de ball han desgastat el seu cos. Sensual, vulnerable, però aparentment invencible, ens transporta a l'essència de la seva passió mentre torna als escenaris després d'una pausa de 25 anys. Un retrat sobre l'envelliment, la perseverança i la reinvenció. La Chana revela una història inspiradora que cristal·litza els enfrontaments entre els extrems i contradiccions de la seva vida; entre l'artista a l'escenari i la dona darrere de les escenes.

* Comptarem amb l'assistència de la seva protagonista per poder fer un debat posterior amb ella.

LA PREMSA DIU: 

Esta biografía montada a ritmo de zapateado te arrastra como ese huracán que sigue siendo la bailaora catalana. (…) Su documental me resulta arrebatador.
Enric Albero - Caimán Cuadernos de Cine
...

La Chana és un retrat d’admiració, fins i tot adoració, cap a una dona amb una gran força de voluntat, que s’aixeca contra les restriccions de la societat patriarcal en la que va nèixer.
Neil Young - Hollywood Reporter
...

El vincle íntim que estableix la directora (Stojevic) amb la seva protagonista, produeixen un film que ensenya a les audiències una mena d’art que molta gent desconeix i a la vegada mostra en detall el retrat d’una de les bailaoras de flamenc més ben dotada.
Caroline Jones - Washington City Post
...

Profundo retrato sentimental y artístico
Maricel Chavarría - La Vanguardia


https://www.youtube.com/watch?v=MPgocPh3we0